Hyrfiske

Privat Fiske vid Svarttjärn

Nu finns den unika möjligheten att boka tjärnen för ett privat fiske. Svarttjärn är en liten tjärn perfekt för privatpersoner, företaget, fotbollslaget, svennsexan eller kompisgänger.


Tjärnen ligger drygt 15km från Falu centrum.
Här är det endast de som bokar tjärnen som får fiska. Allt spöfiske är tillåtet och de som bokar tjärnen bestämmer själva vilka "regler" som ska gälla. Från vår sida är det alltså tillåtet att fånga obegränsat med fisk och använda obegränsad mängd fiskespön.

Vid tjärnen

Finner ni en stor och rymlig slogbod utrustad med bord/bänkar, kamin samt en större grillring.  Utöver slogboden finns det ytterligare 3 grillplatser med bord och bänkar. Runt större delen av tjärnen är spångar byggda. Ett tjugotal fiskeplatser med sittbänk finns. Parkering för bilar, husvagnar/husbilar drygt 30 meter från vattnet.


Boende

Mörtstugan är placerad vid tjärnen. Stugan är av enklare modell och är utrustad med fyra sängar, köksbord/stolar, dagbädd, solpaneler vilket ger möjlighet att koka kaffe samt ladda mobiltelefoner (Sommartid). En gasolkamin håller stugan uppvärmd till ca 20grader. Medtag lakan samt kudde/täcke  eller sovsäck. Förbjudet att sova i sängen utan sängkläder.

Bokning/betalning & prislista

Kolla kalendern längst ner här på sidan för lediga datum. Bokning av tjärnen samt stuga görs via telefon till Jocke på nr 0702061306. I Samband med bokning skall faktureringsadress lämnas. Preliminärbokning ej möjligt. Betalning sker via faktura (30dagar). Betalning ska vara oss tillhanda innan ert fiske. Faktura skickas i samband med bokning.


Avbokning skall se skriftligt via SMS till 0702061306, Avbokning skall ske inom 14dagar från det att er bokning mottagits, avbokning som sker senare debiteras med 100%.

Tjärnen ska lämnas i städat skick, eventuell städning eller bortforsling av sopor debiteras med 2500kr.

Prislista 2022
Paket 1: Fredag - Söndag där ni fiskar på "gammal" fisk 5.000kr.
Paket 2: Endags fiske där ni fiskar på "gammal" fisk 2250kr.
Paket 3: Fredag - Söndag inklusive-
50kg Regnbåge: 11,000kr.
100kg Regnbåge: 15.500kr.
150kg Regnbåge: 20.000kr.


Paket 4: Måndag, Tisdag, Onsdag eller Torsdag inklusive-
50kg Regnbåge 8.500kr.
100kg Regnbåge 12.500kr.


Tillägg:

Bokning av stuga 800kr/natt. (incheckning 11.00, utcheckning 11.00).
Extra dag: 2250kr.

Utplantering av fisk:
Har ni bokat tjärnen med fisk inför er vistelse planteras fisken ut dagen före er bokning, detta om inget annat är överrenskommet.

Vi är tacksamma om ni själva kan medverka vid utplanteringen.


Bokningen träder ikraft direkt vi kliver in på det dygn ni bokat, bokningen löper ut klockan 22.00 det dygn ni bokat, eller klockan 22.00 sista dagen på er bokning.


Force Majeure -
Om det ej går att fiska på grund utav snö eller is så får kunden själv välja antingen ett nytt datum som är ledigt för fiske, eller att ställa in fisket. Om det uppstår problem att utplantera fisk pga transportproblem, fisksjukdom eller andra oförutsedda händelser så får kunden själv välja antingen ett nytt datum som är ledigt för fiske, eller att fiska bokat datum till reducerat pris, eller välja att ställa in fisket